Răspândire COVID19 în autoturisme

COVID-19, denumit în mod obișnuit coronavirus, a devenit oficial o pandemie globală infectând peste 132.000 de persoane începând cu 12 martie. Acest virus care se răspândește repede lasă mulți oameni să întrebe despre modalități eficiente de igienizare a suprafețelor din jurul lor. Și în timp ce există o mulțime de informații despre igiena generală, există informații mai puțin specifice despre ceea ce ar trebui să faceți cu un vehicul pe care l-ați închiriat sau chiar cu propriul dvs. vehicul.

 

Modul în care coronavirusul se poate răspândi în vehicule

Problema cu mașinile este că interioarele lor conțin, în mod normal, multe tipuri diferite de suprafețe, de la piele și metal, la cauciuc și plastic. Virusul se poate răspândi în timp ce împărtășește spațiul aerian cu o persoană infectată, suprafețele pe care persoana le-a atins sau chiar spațiul aerian după ce un pasager infectat a plecat. Sunt efectuate numeroase studii, dar unele dintre primele rapoarte sugerează că virusul poate persista în aer până la trei ore și timp de două-trei zile pe suprafețele din oțel inoxidabil și plastic. Un alt studiu efectuat a constatat că virusul poate supraviețui pe „suprafețe neînsuflețite precum metal, sticlă sau plastic până la nouă zile”.

 

Aveți instrumentele potrivite ?

Deși nu există încă un vaccin pentru COVID-19 la oameni, vestea bună este că este posibil să dezinfectați și să omorâți virusul pe suprafețele externe. Există mai multe moduri de a vă pregăti vehiculul pentru a fi în special curat și sigur în timpul focarului. Experții recomandă utilizarea mănușilor de unică folosință în timp ce curățați sau mănuși speciale refolosibile doar în scopuri de dezinfectare COVID-19.

 

Majoritatea dezinfectanților casnici înregistrați în EPA vor funcționa. Iată o            aprobată de substanțe de curățare eficiente, dar asigurați-vă că citiți etichetele pentru a vă asigura că produsul de curățare este sigur de utilizat pe diferitele suprafețe ale vehiculului dumneavoastră. Vă recomandăm să păstrați un pachet de șervețele dezinfectante în vehicul ca o măsură preventivă ușoară și eficientă.

 

Concentrați-vă asupra punctelor de atingere comune ale vehiculului

 

Curățați locurile cu care intrați în contact. Pe lângă locurile evidente, cum ar fi un mâner de ușă,  cheie sau volan, cea mai importantă parte a interiorului pentru a păstra curat este tabloul de bord, potrivit lui Charles P. Gerba, profesor de microbiologie și sănătate publică la Universitatea din Arizona. „Acesta este cel mai rău din punct de vedere al numărului total de bacterii”, a spus Gerba. "Aerul este aspirat constant și circulă în interiorul mașinii."

 

Alte locuri de curățat includ butoanele interioare ale ușii, centurile de siguranță, schimbătoarele de viteze și ecranele tactile. 

 

Cât de des ar trebui să faci asta? 

În timp ce circumstanțele dvs. individuale cu vehiculul dvs. vor varia, recomandăm curățarea și dezinfectarea suprafețelor atinse zilnic.

 

Partea exterioara este mai puțin sensibilă la transportul virusului. Asta pentru că soarele și vremea de afară îi pot scurta durata de viață. Cu toate acestea, este încă o idee bună să curățați mânerele ușilor și alte puncte de atingere exterioare. Mânerele și tastaturile pompei de benzină la benzinării sunt, de asemenea, locații de care trebuie sa ai grijă.

 

Există șansa ca unii dintre cei mai asprii dezinfectanți să poată usca pielea din vehiculul tău. În acest caz, poate doriți să utilizați o soluție mai ușoară de săpun și apă și să o combinați ocazional cu un balsam de piele. Săpunul nu va ucide toți germenii, dar scade numărul lor și reduce riscul de a răspândi infecția.