Sfaturi utile stationare termen îndelungat 

Deoarece mai multe țări pun în aplicare recomandările #staiacasa , iar mai multe companii încurajează angajații să lucreze de acasă, este posibil ca tu și familia dvs. să va conduceti autovehiculele mult mai rar decât de obicei. Lăsarea mașinilor parcate pe perioade lungi de timp poate avea consecințe neprevăzute care pot afecta atât fiabilitatea, cât și potențialul siguranței vehiculelor.

 

Dacă intenționați să parcati o mașină pentru un timp îndelungat, puteți consulta articolul nostru despre cum să vă pregătiți mașina pentru parcare pe termen lung.

 

Anvelope

Cea mai mare preocupare în ceea ce privește pneurile este "spotting flat", ce apare atunci când greutatea vehiculului așezat pe un singur punct aplatizează o porțiune din cauciuc pe pneu. În timp ce "spotting flat" nu este probabil să se întâmple în două săptămâni, dacă condițiile sunt corecte, o lună de stationare ar putea fi suficient pentru a cauza probleme. Presiunea scăzută a anvelopelor și vremea foarte rece pot contribui la dezvoltarea de puncte plate. Vă recomandăm să începeți prin verificarea presiunii în anvelope și umflarea lor la specificațiile din fabrică. Puteți găsi recomandări ale producătorului pentru presiunile anvelopelor, fie pe panoul atașat pe usa șoferului, fie în manualul mașinii dvs.

 

Frâne

Dacă sunt lăsate neutilizate, rotorii de frână pot începe să dezvolte rugină pe întreaga suprafață. Dacă lăsați frâna de parcare cuplată pentru o perioadă lungă de timp, aceasta poate determina efectiv legarea plăcuțelor de frână la rotoare. Deși acest lucru nu ar trebui să fie o preocupare pe parcursul a câteva săptămâni, dacă știți că mașina dvs. va fi parcată timp de o lună sau mai mult, vă recomandăm să lăsați frâna de parcare oprită. Evident, ar trebui să puneți întotdeauna siguranța pe primul loc și faceți acest lucru doar pe o suprafață plană. 

 

Baterie

În timp, bateria mașinii dvs. se poate descărca și dacă știți că mașina dvs. va sta mult timp, puteți oricând să deconectați bateria.

 

Vopsea

S-ar putea ca spălătoria auto locală să nu fie deschisă, iar în cazul în care vehiculul dvs. este parcat afară, este posibil să acumuleze praf, excremente de păsări și alți contaminanți, cum ar fi seva de copac sau petele de apă de la stropitoarele din apropiere. În timp, expunerea la elemente poate deteriora vopseaua vehiculului. Dacă puteți, vă recomandăm să parcați sub un loc acoperit. Dacă excrementele sau alți contaminanți localizați se vad pe vopsea, puteți utiliza un produs de curățare și o cârpă moale.

 

Fluide

Lichidele sunt o problemă majoră pentru depozitarea pe termen lung. Combustibilul se poate separa și vaporii de apă se pot acumula în rezervorul dvs. de gaz. Garniturile și furtunurile care nu sunt ținute lubrifiate se pot usca și deveni fragile. Sfaturile noastre vă pot ajuta dacă intenționați să vă lăsați mașina să stea timp de trei luni sau mai mult, dar situația actuală nu necesită aceste măsuri.

 

Doar conduceți

Există o soluție simplă pentru aproape toate problemele cu care se confruntă mașina dvs. în timp ce este lăsată parcată pe termen lung: conducerea acesteia. Vă recomandăm să conduceți mașina timp de cel puțin 20 de minute o dată la două săptămâni. Acesta este timp suficient pentru a vă încălzi anvelopele și a vă proteja de punctele plate, se va încărca bateria, se evită rugina de suprafață de pe discurile de frână și astfel mențineți lichidele din mașină în mișcare și totul lubrifiat corespunzător.

 

Este o soluție simplă, dar funcționează. Mașinile sunt proiectate pentru a fi conduse, astfel încât este mai ușor să le mențineți sănătoase, punându-le la uz obișnuit.

 

Întreținere

Există câteva probleme pe care simpla punere in miscare a masinii nu le poate remedia. Mașina dvs. poate fi la momentul pentru revizia periodică în timpul pandemiei COVID-19, sau poate suferi o avarie.

 

Programează la service din timp

Asigurați-vă că apelați din timp la service sau la dealership. Este posibil să aveți ore limitate în timpul pandemiei și ar trebui să setați o programare, mai degrabă decât să mergeți pentru a reduce timpul necesar verificării vehiculului dvs. Există șanse ca, dacă aveți nevoie de întreținere programată, merită amânat până după ce măsurile de distanțare socială nu mai sunt necesare. Dacă nu conduci mult sau dacă întreținerea este relativ mică, vă recomandăm să așteptati.

 

 

Sterilizați vehiculul

Chiar dacă mașina dvs. va fi returnată dezinfectată, iar persoanele de serviciu conștiincioase au acordat o atenție sporită, pentru siguranța dvs. vă recomandăm sterilizarea punctelor de contact comune din interiorul vehiculului. Puteți citi ghidul nostru complet pentru a reduce riscul de transmitere a bolilor în vehiculul dvs accesând